De beste vakantie apps op een rij

Vakantie vieren draait om genieten en ontspanning. U gelooft het misschien niet direct, maar uw telefoon kan hieraan bijdragen! Wij vonden voor u zes apps, die uw vakantie nog leuker, spannender en gemakkelijker maken.

Vrouw in strandstoel met mobiel
1. wLocal scope

U schakelt uw GPS in en krijg in no time een overzicht van de dichtstbijzijnde parkeergarages, winkelcentra, pinautomaten en restaurants. Localscope werkt als een snelle navigatie voor hotspots en dat is wel zo handig in dat voor u onbekende, gezellige stadje in Italië, Frankrijk of Spanje.

 
2. Medische EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie. In deze app van het Rode Kruis vindt u instructies mocht zich een ongeval voordoen. Wat moet u wel en niet doen bij een verstuiking of flauwte? Wanneer kunt u het zelf afhandelen en wanneer moet u op zoek gaan naar medische hulp? Een onmisbare app voor iedere reiziger.

  
3. Lumosity – braintraining op maat

Bent u van nature vergeetachtig, vindt u het lastig om u te concentreren of wilt u uw hersencapaciteit optimaal benutten? Er zijn veel apps die uw brein op een speelse manier trainen. Lumosity gaat echter een stapje verder en traint uw hersenen daar waar het voor u nodig is. Of dat nu is op het gebied van geheugen, rekenen, inzicht of logica. Slechts tien minuten per dag is al voldoende en na drie tot vijf weken merkt u al resultaat.

  
4. Foto's en filmpjes online opslaan

Hoeveel foto’s en filmpjes maakt u gemiddeld op vakantie? Een stuk of 30 per dag? Voor u het weet is uw telefoongeheugen vol en kunt u niets meer vastleggen. Enorm zonde toch? Om lekker door te fotograferen, zonder uw telefoon te veel te belasten, kunt u gebruik maken van online Cloud-opslag. Even synchroniseren en u kunt weer door. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive, OneDrive of Dropbox.

  
5. Google Goggles

Zodra u deze app opent, bent u uw eigen gids op vakantie. Met deze app verandert uw telefoon in een alwetende bril. Kijkt u naar een buitenlandse menukaart? De app vertaalt het voor u! Richt u uw camera op een beeldhouwwerk? De app vertelt u wie de kunstenaar is en hoe zijn leven is verlopen. Ongekend futuristisch en leuk.

 
6. Star Walk

Kunt u op de camping of op uw balkon ook zo genieten van de heldere zomernachten? De sterren lijken zo dichtbij dat u ze bijna aan kan raken. De sterrenhemel zorgt echter ook wel eens voor verwarring, want dát daar is toch de Grote Beer? Of toch die steelpan daar iets verder op links? Met Star Walk richt u uw camera naar de lucht en de app vertelt u exact welke sterren u ziet. Urenlang plezier gegarandeerd.

  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.